09-04-07

Le Roi des Belges

Op het leukste pleintje van Brussel, het Sint Goriks plein, zit een kroeg waar ik me vanaf het begin thuis voel. Le Roi des Belges. Dit pleintje en in het bijzonder deze kroeg hebben ervoor gezorgd dat ik in dit wijkje ben gaan wonen. Nu, in de lente, is het pleintje op z’n best. De terrasjes zitten vol, de mensen vieren de zon en ontkennen dat het eigenlijk nog een beetje koud is. Ik zit binnen aan de bar De Standaard te lezen en ik bekijk de mensen, vooral de mensen die hier werken.

 

Vreemd genoeg lijkt de toeristenkudde de Anspachlaan niet te willen oversteken, zodat het pleintje vooral bezocht wordt door Brusselaars. Het publiek van Le Roi des Belges is voornamelijk Franstalig, is hip, ietwat alternatief, tolerant, mooi en vriendelijk. Voor de mensen achter de bar geldt hetzelfde, alleen zijn ze nog hipper en nog alternatiever. Trots dragen ze hun tatoeages en piercings en laten de mannen hun broeken half op de kont hangen. Het is prachtig hoe deze hippe mensen van deze kroeg een goed geoliede machine maken. Vooral de mensen achter de bar zijn kunstenaars in het maken van muntthee, caipirinha’s, mochito’s. De Lait Russe is altijd perfect.

 

De kroeg heeft ook een niet-roken gedeelte, waar het minder sfeervol is, maar wel lekker fris ruikt. Verder heeft de kroeg een coctailbar. Als u nu in deze kroeg gaat kijken, vind u de kroeg mogelijk iets te strak en te gewoon, maar ik raad u aan hier een tijdje te gaan zitten, de mensen te bekijken, naar de muziek te luisteren en te genieten van het relaxte sfeertje. Hetzelfde geldt voor het pleintje, op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder, maar erg relaxt. Een aanrader.

 

Brussel 13 maart lentedag 2007 x6

 

Commentaren

Brussel Blij van nog een nederlandstalige aan het woord te vinden in Brussel de hoofdstad van Vlaanderen.
Doe zo verder,laat U gelden als Vlaming.

Gepost door: Tijl | 09-04-07

De commentaren zijn gesloten.